Home - Fysiotherapie - Golf Fysiotherapie


Golf Fysiotherapeut
GPA (golf physiotherapy association) - PGA Holland erkend.
 • bewegingsanalyse, evt met video-opnamen (zie fysiobus)
 • advies voor een preventieve biomechanische optimale Golfswing (3D Golfpower training/oefeningen)
 • trainingsadviezen op fysiek gebied in samenwerking met diverse golfpro's voor jeugd, volwassenen en senioren (clinics of individueel) • naar boven ↑
  Het golfers ideaal:
  Ontspannen en pijnvrij golfen, geen ongemakken tijdens uw ronde, geen klachten na afloop die pas na dagen herstellen en geen angst om een blessure op te lopen. Golf lijkt een simpele en risicoloze activiteit.
  Door het grote aantal herhalingen van dezelfde beweging en door de kortdurende piekbelasting die een slag met zich meebrengt, is de belasting op het lichaam echter bijzonder groot. Slagen in de grond of uit bijna onmogelijke posities hier nog buiten beschouwing gelaten.
  De jonge golfer is meestal zo flexibel dat deze afgeremd moet worden om het zich nog ontwikkelende lichaam te beschermen tegen overbelasting, de volwassene gunt zich zelden tijd om zich fysiek op een rondje golf voor te bereiden, de senioren ontzien hun verminderde mobiliteit en fysieke belastbaarheid oa met het aannemen van een andere set-up positie en swingbeweging naast de inzet van meer armkracht om de verminderde draaimogelijkheid in de romp te compenseren. Na enige tijd kunnen hierdoor klachten aan schouder, elleboog, pols, onderrug, heup of knie ontstaan of verergeren.

  De GPA leidt fysiotherapeuten op tot gekwalificeerde specialisten. Dat zijn zelf enthousiaste golfers die met hun kennis en ervaring uitstekend in staat zijn de belemmeringen aan te geven die het soepel bewegen verhinderen, te behandelen of zelfs te voorkomen. In nauwe samenwerking met de golfprofessional kan een preventief optimale houding en swingbeweging bepaald en geoefend worden om blessures te voorkomen en het speelplezier langer en klachtenvrij in stand te houden. Door het mobiele karakter van 'Fysiobus, kan dit op vrijwel elke locatie plaatsvinden.

  De GPA opleiding wordt door de PGA als enig gekwalificeerde erkend. Op de website van de PGA Holland staan de gegevens van deze groep golf-fysiotherapeuten vermeld.


  naar boven ↑